popasul-craiului-1

10 Cazări Superbe cu restaurant din România

Atunci când relaxarea este singura “grijă” pe care vreți să o aveți atunci când mergeți în vacanță, credem că ar fi bine să vă alegeți o cazare în care să beneficiați de orice facilitate v-ar face fericit.

Și cum românul e gurmand din fire, iar când merge în vacanță ar mânca cele mai grozave mâncăruri, vă propunem să aruncați o privire peste mica noastră listă cu cazări prevăzute cu restaurant.

peisaj-muntii-piatra-craiului

Conacu' Boierului

Atât din poze, cât și din părerile turiștilor, la Conacu’ Boierului totul este la superlativ. Începând cu amplasarea conacului, designul camerelor, calitatea serviciilor, diversitatea activităților, precum și preparatele gătite cu măiestrie de bucătari iscusiți, în toate se regăsește atenția gazdelor pentru detalii și dorința ca toți cei care le trec pragul să fie mulțumiți.

Conacul se află într-o zonă pitorească din Ponoarele, Mehedinți și cu siguranță îți poți petrece timpul în multe feluri, însă noi, gurmanzi din fire, credem că la prima noastră vizită vom alege să ne bucurăm de savuroasele mâncăruri, care cel puțin în poze, par pictate.

Proprietatea este prevăzută cu 14 camere de diferite dimensiuni și poate fi închiriată atât pe cameră, cât și integral.

conacul-boierului-8
conacul-boierului-3
conacul-boierului-4
conacul-boierului-5
conacul-boierului-9
conacul-boierului-6
conacul-boierului-7

Popasul Craiului

Este unul dintre locurile în care vei găsi o priveliște încântătoare, multă natură, un râu la marginea proprietății, personal amabil și mâncare gustoasă. La proprietate se poate practica echitația, activitate ce aducea multe zâmbete pe chipul fiecărui copil curios și dornic de experiențe antrenante.

Popasul Craiului se află în zona Plaiul Foii, la Poalele masivului Piatra Craiului, într-o zonă cu multe peisaje pitorești și la doar câteva minute de mers până în Rezervația Naturală Piatra Craiului.

popasul-craiului-1
popasul-craiului-2
popasul-craiului-7
popasul-craiului-4
popasul-craiului-6

Wolkendorf Bio Hotel Spa & Conference

Ce găsiți la Wolkendorf Bio Hotel Spa & Conference? O curte imensă plină de natură și spații de relaxare, un restaurant cochet cu preparate locale și internaționale, un spațiu relaxant pentru focul de tabără, centru de închiriat biciclete și un centru SPA unde vă puteți bucura de relaxare de o piscină interioară, masaj de relaxare, băi cu aburi, saună finlandeză, aromaterapie, salină sau o fântână cu gheață.

Credem că o experiență în acest loc v-ar aduce multă stare de bine, așa că dacă aveți de gând să ajungeți aici, ar fi bine să știți că se află în comuna Vulcan, județul Brașov, la doar 22 minute de mers cu mașina până în Centrul Vechi al Brașovului și 2 ore 45 minute până în București.

Wolkendorf-biohotel-spa-brasov-3
Wolkendorf-biohotel-spa-brasov-9
Wolkendorf-biohotel-spa-brasov-6
Wolkendorf-biohotel-spa-brasov-8
Wolkendorf-biohotel-spa-brasov-1
Wolkendorf-biohotel-spa-brasov-4

Casa Kraus

Dacă nu ați ajuns până acum în satul Criț din județul Brașov, ar trebui să faceți tot posibilul. Pe lângă tihna satului, natură, tradiții și localnici bucuroși să vadă noi chipuri de turiști, vă va ieși în cale o superbă casă de vacanță, aflată pe un deal verde și înalt.

Este vorba despre Casa Kraus, un loc încărcat cu multă energie pozitivă și cu o istorie fermecătoare, în care nimeni și nimic n-ar îndrăzni să vă deranjeze. Și pentru că poate că n-ar fi oportun să vă dezvăluim frumusețea din spatele Casei Kraus, vă recomandăm ca la un moment dat, pașii voștri “călători” să vă aducă pe aceste meleaguri pentru o vacanță unică.

Știm că deja vă întrebați oare ce bunătăți ați putea gusta aici, așa că trebuie să știți că restaurantul “din dotare” are un meniu ce combină vechi rețete săsești cu tendințele culinare actuale.

casa-kraus-brasov-4
casa-kraus-brasov-5
casa-kraus-brasov-2
casa-kraus-brasov-8
casa-kraus-brasov-9
casa-kraus-brasov-7

Casa Dives Transylvania

Atunci când vine vorba de o vacanță într-un loc în care să ai la dispoziție toate cele necesare pentru relaxare, nu putem uita de Casa Dives Transylvania. Este un loc special, cu istorie ce datează încă din anul 1850, vreme când Transilvania făcea parte din Regatul Maghiar.

 În trecut, în acest loc a fost Inspectoratul 4 Jandarmi Cluj, iar în cele din urmă a devenit primul punct gastronomic local din Transilvania. Așadar, aici vă veți putea bucura de preparate culinare pline de savoare, pregătite cu atenție după rețete străvechi.

Cu timpul, gazdele locației, familia Altomi, au reușit să creeze aici una dintre cele mai căutate destinații de relaxare din zonă și continuă să ofere tuturor celor care le trec pragul, experiențe unice și posibilitatea de a redescoperi frumusețea Transilvaniei.

1
3
2
9
4
7

Pensiunea Samedru

Poate că ați auzit de acele sate din județul Brașov, cu peisaje impresionante cât vezi cu ochii. Ei bine, unul dintre acestea este Măgura, iar pe aceste meleaguri pitorești, la o altitudine de 1000 metri, veți găsi Pensiunea Samedru.

Putem spune că este un mic colț de Rai din Parcul Național Piatra Craiului, unde vei găsi cazare confortabilă și o mâncare atât de delicioasă, încât ar mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși călători. Tot ce putem să-ți spunem este că e minunat să poți servi fiecare masă a zilei într-un loc cu un view atât de frumos.

Proprietatea se află la o distanță de 26 km de Brașov, iar ceea ce trebuie să știți este că locul este renumit pentru schi și ciclism, așa că te poți bucura și de activități antrenante.

pensiunea-samedru-brasov-6
pensiunea-samedru-brasov-1
pensiunea-samedru-brasov-5
pensiunea-samedru-brasov-4
pensiunea-samedru-brasov-3
pensiunea-samedru-brasov-2

Hanul Leaota

Putem spune că acest loc a fost selectat cu dedicație pentru cei din București, care în timpul liber vor să “fugă” cât mai departe de aglomerația orașului. De asemenea, am putea menționa că este alternativa perfectă pentru cei care s-au săturat să irosească timp prețios în cozile infernale de pe Valea Prahovei și preferă să meargă mai puțin cu mașina și să se relaxeze mai mult în natură.

Vorbim despre Hanul Leaota, un loc frumos din comuna Runcu, județul Dâmbovița, aflat la doar 2 ore fără întârziere față de București, care “vă pune natura la picioare” și un confort sporit, pe care le poți împărți din plin cu cei dragi ție. Ba chiar mai mult de atât, proprietatea este prevăzută și cu restaurant, care însă funcționează doar pe perioada weekendului.

hanul-leaota-dambovita-2
hanul-leaota-dambovita-1
hanul-leaota-dambovita-9
hanul-leaota-dambovita-3
hanul-leaota-dambovita-5
hanul-leaota-dambovita-6

Nobillis Carpathian Residence

Dacă aveți de gând să vă petreceți fiecare dimineață relaxându-vă cu o priveliște frumoasă, trebuie să ajungi la Nobillis Carpathian Residence. Este o pensiune superbă din satul pitoresc Peștera, care pare să se afle între două tablouri, pe de-o parte cel al Munților Piatra Craiului și de cealaltă cel al crestelor Munților Bucegi. 

În interior vei găsi un design primitor, confort, așadar un loc numai bun de creat amintiri alături de cei dragi. Cert este că în orice anotimp vei ajunge aici, te poți bucura de view și mâncăruri delicioase.

nobilis-carpathian residence-2
nobilis-carpathian residence-6
nobilis-carpathian residence-1
nobilis-carpathian residence-4
nobilis-carpathian residence-5

Cuibul de Lemn

Este cu siguranță o destinație inedită pentru vacanțele tale și putem spune că a fost creat în cinstea relaxării. Situat într-o zonă cu multă natură din Râșnov, Brașov, acest loc pe numele lui Cuibul de Lemn va oferi tuturor celor care-i trec pragul, experiențe speciale prin confortul, calitatea și autenticitatea pe care le pune la dispoziție.

Dacă simți că aici timpul parcă stă în loc, atunci trebuie neapărat să guști din preparatele restaurantului……sunt absolut savuroase și te vor conduce în trecut, într-o lume a boierilor gurmanzi.

cuibul-de-lemn-1
cuibul-de-lemn-2
cuibul-de-lemn-3
cuibul-de-lemn-4
cuibul-de-lemn-5
cuibul-de-lemn-7

Pensiunea Flori de Măr

Florile de măr….te îmbie cu aroma lor, ca mai apoi să îți oferă fructe incredibil de gustoase. Precum acestea, este și Pensiunea Flori de Măr care odată ajuns aici, te va face să te gândești deja la revenire.

Este un loc liniștit din Poiana Mărului, Brașov în care te vei putea bucura de fiecare cafea a dimineții într-un cadru plin de natură și de razele prietenoase ale soarelui. Și chiar dacă soarele nu îți va ține companie, aici gazdele și tot personalul vor fi cei mai de nădejde prieteni din zonă.

Pensiunea are un număr de 14 camere, restaurant, terasă exterioară, foișor, o grădină imensă, loc de joacă și parcare.

pensiunea-flori-de-mar-1
pensiunea-flori-de-mar-12
pensiunea-flori-de-mar-14
pensiunea-flori-de-mar-13
pensiunea-flori-de-mar-15

Foto: booktoursromania.com (peisaj Piatra Craiului), Popasul Craiului, Casa Kraus, Samedru, Cuibul de Lemn (Facebook)

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *