Termeni și condiții de utilizare


Termeni și condiții de utilizare


Utilizarea Platformei reprezintă confirmarea că înțelegeți și sunteți de acord cu acești Termeni în integralitatea lor. Platforma poate fi folosită numai dacă acceptați Termenii și Condițiile așa cum sunt prezentate, fie prin bifarea check-boxului corespunzător de pe Platformă, fie prin simpla utilizare a Platformei.

Ne rezervăm dreptul de a modifica acești Termeni și Condiții în orice moment. Dacă aducem modificări acestora, vom publica versiunea actualizată pe Platformă și vă vom informa în mod corespunzător, anterior intervenției oricărei modificări, prin e-mail și/sau prin afișarea în Platformă a unei notificări în acest sens.

Considerente generale


Misiunea noastră este de a crea și dezvolta o comunitate orientată către turismul național, de a oferi posibilitatea tuturor celor interesați să experimenteze și să redescopere turismul românesc într-o formă actuală, având la dispoziție informații noi și cuprinzătoare. În acest sens, ne dorim să reunim în cadrul acestui proces, pasionații de călătorii și experiențe turistice inedite, în calitate de clienți și proprietarii/administratorii de unități turistice, în calitate de prestatari de servicii. Pentru a ne atinge acest scop, vom respecta următoarele bune practici:

 • Punem la dispoziție platforma noastră și serviciul clienți.
 • Promitem să respectăm întotdeauna criteriile de selecție a partenerilor și să le îmbunătățim constant, astfel încât să punem la dispoziție cazări și experiențe de o calitate cât mai bună.
 • Ne adresăm oamenilor de pretutindeni, motiv pentru care platforma este bilingvă – engleză și română.
 • Punem la dispoziție un site modern, ușor de folosit și cu tarife competitive.
 • Punem la dispoziția celor care au nevoie de informații, o secțiune cu întrebări frecvente și răspunsul pentru acestea, iar în cazul în care veți dori informații suplimentare, ne puteți scrie oricând pe adresa de email [email protected].
 • Cei care experimentează serviciile pe care le punem la dispoziție pe platforma noastră, vor putea oferi review-uri în legătură cu acestea și ne angajăm să nu le cenzurăm atât timp cât vor respecta un limbaj decent.

Termeni și Condiții

1. Definiţii


"Hwv.ro", "noi", "nostru" înseamnă Amoro Marketing & Sales, o societate comercială cu răspundere limitată conform legislației din România, cu sediul social înregistrat la adresa municipiul Buzau, Dorobanti 2, bloc B12, județul Buzău, România.
"Platformă" înseamnă website-ul (mobil) şi aplicaţiile deținute, controlate, administrate, menținute și/sau găzduite de către hwv.ro.
“Utilizatorul” înseamnă orice persoană fizică, în vârstă de cel puțin 18 ani, cu capacitate de exercițiu deplină, care accesează website-ul, fiind interesată de datele, informațiile, anunțurile și/sau serviciile Amoro Marketing & Sales Srl, precum și orice persoană fizică (inclusiv persoană fizică autorizată) și/sau persoană juridică care folosește/achiziționează serviciile oferite de Furnizorul de servicii turistice (gazda) prin intermediul platformei.
"Furnizor de servicii/sejur" sau “Gazda” înseamnă orice persoană fizică/juridică sau alte forme juridice de organizare a unei firme, care își oferă serviciile turistice de cazare în cadrul și prin intermediul Platformei pentru a putea fi comandate, obținute, achiziționate, cumpărate, plătite, închiriate, rezervate sau consumate de către Clienți. Prin servicii turistice de cazare ne referim la rezervarea de pensiuni, cabane, case tradiționale, chaleturi, apartamente, pensiuni agroturistice și orice alt produs sau serviciu de călătorie sau în legătură cu călătoria, disponibil ocazional pe platformă în scopul rezervării. Furnizorul de servicii are obligația să respecte legislația națională în vigoare, privind modalitățile prin care acesta își poate pune la dispoziție serviciile în scopul închirierii turistice.
"Cont" sau "Cont de Utilizator" înseamnă contul de utilizator pe care orice utilizator trebuie să îl creeze și la care trebuie să se conecteze pentru a utiliza serviciile/funcționalitățile disponibile în Platformă.
"Conținut" sau "Materiale de promovare" înseamnă orice informații puse la dispoziție de Utilizatori în cadrul Platformei, direct sau indirect, inclusiv fără limitare informațiile de profil și oricare dintre datele colectate de Platformă cu privire la rezervările curente sau anterioare.
"Serviciu" înseamnă oricare și toate serviciile și funcționalitățile aferente pe care le oferim în legătură cu Platforma.
"Client" înseamnă orice persoană fizică sau juridică, care în urma acceptării termenilor și condițiilor de utilizare a platformei, accesează Platforma cu scopul comandării, obținerii, achiziționării, cumpărării, închirierii sau rezervării serviciilor turistice puse la dispoziție de Furnizorii de Servicii înscriși pe Platformă.
"Servicii turistice" înseamnă diversele produse și servicii de cazare adăugate de Furnizorul de servicii turistice (gazdă) și pot fi comandate, obținute, achiziționate, cumpărate, plătite, închiriate, rezervate sau consumate de către utilizatori.
"Sejur" înseamnă produsele și serviciile de cazare ce pot fi comandate, obținute, achiziționate, cumpărate, plătite, închiriate, rezervate sau consumate de către dumneavoastră, de la Furnizorul de Servicii.
"Experiențe" se referă la toate serviciile turistice promovate prin intermediul platformei noastre care pot fi comandate, obținute, achiziționate, cumpărate, plătite, închiriate, rezervate sau consumate de către dumneavoastră de la Furnizorul de Servicii. Acestea pot reprezenta servicii speciale, semnalizate și promovate ca atare în Platformă.
"Cerere de rezervare" înseamnă orice solicitare efectuată exclusiv prin intermediul Plaformei, cu scopul final de a comanda, achiziționa, plăti sau rezerva un serviciu pus la dispoziție de Furnizorii de Servicii.
"Rezervare sejur" înseamnă comandarea, achiziționarea, plata, sau rezervarea unui Sejur.
"Proprietate" sau "Unitate de cazare" înseamnă orice construcție și/sau amenajare destinată, prin proiectare și execuție, cazării sau servirii mesei pentru turisti, împreună cu serviciile specifice aferente. Structurile de primire turistice includ: pensiuni, cabane, chaleturi, conace, case traditionale, glamping, apartamente, case de vacanță, resorturi/complexuri, hoteluri, vile, pensiuni agroturistice sau alte unități cu funcțiuni de cazare turistică.

2. Scopul și natura platformei


"Hwv.ro" este o platformă online (sau un program pentru calculator asociat unui website, disponibil în sistem software-as-a-service), prin intermediul căreia Furnizorii de Servicii își pot promova, vinde sau oferi spre închiriere produsele şi serviciile şi prin care Clienții pot căuta și rezerva serviciile/experiențele.
Reprezentanții platformei vor face tot posibilul ca informațiile pe care le afișează să fie cât mai corecte și cuprinzătoare, având ca scop de informarea detaliată și completă a utilizatorilor, însa nu își asumă responsabilitatea greșelilor regăsite în conținut. Furnizorii de Servicii administrează personal și promovează serviciile prin intermediul platformei noastre, astfel fiind responsabili în totalitate de exactitatea și corectitudinea informațiilor, actualizarea datelor, disponibilitate, tarife sau alte informații.
Serviciile noastre sunt disponibile exclusiv pentru utilizarea personală și non-comercială. Nicio entitate nu are permisiunea de a revinde, folosi, copia, înregistra sub diferite forme, salva sau reproduce orice conținut sau informație disponibile pe platforma noastră, cu scop competitiv sau comercial.

3. Accesarea platformei


În general, accesarea Platformei poate fi făcută fără a necesita crearea unui cont de utilizator, însă pentru a avea acces la anumite funcționalități ale Platformei poate fi necesar să vă înregistrați.
Un Cont de Utilizator poate fi de două tipuri Gazdă și Client/Turist și poate fi folosit numai cu acceptarea prealabilă și respectarea termenilor și condițiilor afișați în secțiunea specifică din cadrul Platformei.

În vederea creării unui Cont de Utilizator este necesară completarea unor câmpuri cu informații și date personale precum nume, prenume, adresa de domiciliu, adresa de email, număr de telefon sau alte informații de identificare. La momentul creării unui Cont de Utilizator trebuie să aveți împlinită vârsta de 18 ani. De asemenea, este interzisă crearea unui cont de utilizator cu date false sau aparținând altei persoane, fără a deține o împuternicire legală în acest sens. În cazul exisțentei unor sesizări sau indicii privind folosirea fără drept a unor date și informații personale, vom proceda la suspendarea contului până la data rezolvării litigiului sau dacă se impune la ștergerea definitivă a acestuia.

În vederea finalizării procesului de creare a unui Cont de Utilizator al platformei Hwv.ro va trebui să urmați/respectați indicațiile primite în cadrul Platformei sau pe adresa de email de la administratorii platformei. Prin "indicații" ne referim la texte cu caracter de îndrumare, care de cele mai multe ori pot fi însoțite de linkuri.

În cazul existenței unei suspiciuni de utilizare neautorizată sau luați cunoștință despre orice utilizare neautorizată a Contului sau oricărei părți a acesteia sau orice altă încălcare a securității, vă rugăm să ne anunțati imediat folosind [email protected] sau prin orice alte mijloace puse la dispoziție în pagina Contact din cadrul Platformei. Hwv.ro nu este răspunzătoare pentru pierderi sau daune rezultate din nerespectarea obligațiilor de securitate sau a bunelor practici indicate în acești Termeni.

4. Conținutul și utilizarea Platformei


Toate informațiile existente pe platforma Hwv.ro constând în conținut text, fotografii, descrieri, logo-uri (sigle), sloganuri, documente, materiale media și alte asemenea elemente, dar și tot ce ține de design, infrastructură, soluții tehnice, funcționalități, dar și alte astfel de elemente tehnice sunt proprietatea societății Amoro Marketing & Sales. Este interzisă folosirea sub orice formă a materialelor menționate anterior, fără acordul scris al societății comerciale Amoro Marketing & Sales.

Furnizorul de Servicii declară că este în posesia drepturilor de autor privind conținutului publicat pe platformă, inclusiv fotografii și este de acord ca acesta să fie pus la dispoziția utilizatorilor de către Hwv.ro, pe toate și oricare dintre platformele sale online, precum și prin alte mijloace de publicitate, cum ar fi comunicate de presă, televiziune, bannere, panouri publicitare, rețele de social media și altele.

De asemenea, Furnizorul de Servicii este de acord ca Hwv.ro să stocheze informații precum adrese de email, denumiri, adrese, date de identificare ale entităților cu care colaborează - CUI/CNP, numărul de înregistrare la Registrul Comerțului (și altele), toate acestea având ca interes legitim verificarea autenticității, realizarea serviciilor de facturare (și altele), toate acestea fiind folosite conform politicii de confidențialitate.

5. Afișare căutări și sitemul de evaluare


Pentru a facilita căutările și identificarea Furnizorului de Servicii potrivit pentru nevoile dumneavoastră, Hwv.ro pune la dispoziția utilizatorilor diferite filtere de căutare/sortare a rezultatelor, dar și posibilitatea de a ordona rezultatele căutărilor după preferințe.

În ceea ce privește sistemul de evaluare a serviciilor oferite de Furnizorii de Servicii, acesta va putea fi accesat doar de utilizatorii care au consumat serviciile furnizorilor. Astfel, utilizatorii consumatori de servicii vor primi la momentul de check out, un mail prin care vor fi invitați să completeze formularul de evaluare a serviciilor puse la dispoziție de Furnizorul de Servicii, având posibilitatea să ofere un scor și să noteze aspectele relevante privind șederea lor la proprietatea respectivă. Acest aspect este pus la dispoziția turiștilor cu scopul de a informa viitorii turiști în legătură cu opinia dumneavoastră privind proprietatea turistică, dar și pentru a ajuta gazdele (furnizorii de servicii) să îmbunătățească serviciile oferite.

Hwv.ro permite Furnizorului de Servicii să ofere răspuns evaluărilor. Ne rezervăm dreptul de a modifica, refuza sau elimina recenzii la discreția noastră, în măsura în care încalcă politica noastră de examinare.

Departamentul responsabil din cadrul Hwv.ro se angajează să depună toate eforturile pentru a monitoriza și elimina evaluările care includ obscenități, menționarea datelor de identificare ale unei persoane, conținut politic, discriminare, menționarea altor website-uri sau alte aspecte pe care le considerăm nepotrivite.

6. Procesul de rezervare a Serviciilor


Rezervările în cadrul platformei Hwv.ro se efectuează doar prin cerere de rezervare și au risc foarte scăzut de overbooking.

Astfel, primul pas al procesului de rezervare este reprezentat de identificarea Serviciului în cadrul Platformei și transmiterea/înregistrarea cererii de rezervare către Furnizorul de Servicii, cu completarea datelor necesare și solicitate (date personale, date check in – check out, număr de persoane, servicii solicitate, etc.). Tot în cadrul acestui pas prețurile vor fi calculate de sistemul Hwv.ro pe baza datelor furnizate de Partener și a selectărilor Utilizatorului în momentul înregistrării.

Menționăm faptul că cererea de rezervare transmisă/înregistrată nu reprezintă o rezervare fermă sau finalizată.

Al doilea pas al procesului de rezervare este reprezentat de momentul în care cererea de rezervare este transmisă Furnizorului de Servicii în mod automat de către sistem și este necesară confirmarea disponibilității din partea acestuia. Timpul maxim oferit Furnizorului de Servicii pentru a oferi un răspuns pentru cererea de rezervare este de maxim 12 de ore.

Al treilea pas al procesului este constituit de acceptarea sau refuzarea cererii de rezervare de către Furnizorul de Servicii, în oricare dintre situații Clientul/Turistul fiind notificat prin mail sau SMS.

În situația în care cererea de rezervare este acceptată de către Furnizorul de Servicii, Clientul va primi prin mail sau SMS, linkurile securizate de plată puse la dispoziție prin intermediul procesatorului de plăți. După efectuarea și confirmarea oficială a plății, rezervarea se consideră confirmată și asigurată pentru ambele părți implicate în proces (Furnizor de Servicii și Client), iar Furnizorul va fi obligat să seteze perioada în calendarul de disponibilitate ca fiind ocupată. Amintim faptul că turistul are la dispoziție un termen de plată a sejurului de maxim 12 ore de la acceptarea cererii de rezervare de către Furnizorul de Servicii, iar în cazul neefectuării plății în acest termen, cererea va fi anulată automat cu notificarea ambelor părți implicate, turist și unitate de cazare.

Linkurile de plată primite de Client/Turist ca urmare a aceptării cererii de rezervare de către Furnizorul de Servicii au un termen de valabilitate de maxim 12 ore, după care acestea expiră și devin nefuncționale. În cazul în care solicitantul (Clientul) dorește să efectueze rezervarea în continuare, va fi nevoit să reia procesul de rezervare de la început.

Utilizatorul este notificat despre confirmarea Furnizorului de Servicii prin sistem (e-mail și/sau sms), primind Confirmarea de rezervare. În caz contrar rezervarea nu se consideră finalizată.

7. Tarife


În cadrul platformei, Furnizorii de Servicii vor afișa tarifele într-un format cât mai competitiv. Toate tarifele afișate includ TVA sau orice alte taxe, cu excepția cazurilor când în cadrul platformei sau în email-urile de confirmare a rezervărilor, este prevăzut altfel.

Toate tarifele sunt afișate pe platformă ca urmare a completării personale de către Furnizorii de Servicii. Vă sfătuim ca înaintea fiecărei rezervări să verificați cu atenție descrierile serviciilor, structura acestora, condițiile de utilizare, rezervare și nu în ultimul rând restricțiile existente.

Prețurile, procedurile de plată, regulile de check-in/check-out, politica de anulare sau întârziere, politica de rambursare, procedura de overbooking și orice alte informații referitoare la șederea dumneavoastră sunt stabilite și gestionate exclusiv de Furnizorii de Servicii/Gazde.

Convertorul de moneda are un rol exclusiv informativ.

În cazul în care pe platformă există oferte speciale de tipul last minute, oferte de sărbători, promoții, acestea sunt evidențiate și marcate într-un mod specific.

8. Gratuitate pentru turiști


Utilizarea platformei este gratuită pentru turiști, în calitate de consumatori-beneficiari ai serviciilor oferite de Furnizorii de Servicii.

Furnizorii de Servicii vor fi cei care vor achita către hwv.ro un comision din rezervările finalizate. În aceste cazuri, comisionul reprezintă un procent fix de 10% din prețul de recepție al serviciului/produsului. Tariful de recepție privind rezervarea/închirierea unei proprietăți, reprezintă prețul fără comisioane practicat în mod regim propriu de proprietarul/administratorul unității de cazare.

9. Plăți


Furnizorii de Servicii oferă posibilitatea ca rezervările să fie asigurate/plătite fie prin plată integrală a sejurului, fie prin plată parțială (avans) a sejurului. Pentru efectuarea plăților, Hwv.ro pune la dispoziția turiștilor modalități securizate de plată online, prin procesatori terți de plăți. Astfel, pentru produse şi servicii, Hwv.ro facilitează prin procesatori terţi de plăţi, plata produselor și a serviciilor relevante pentru și în numele Furnizorului de Sejur/Servicii. Plata este procesată în mod securizat direct de pe cardul dumneavoastră de credit/debit, iar orice plată facilitată de noi pentru și în numele Furnizorului de Servicii și transferată către Furnizorul de Servicii va constitui, în fiecare caz, o plată (în parte) a prețului rezervării de către dumneavoastră pentru produsul sau serviciul respectiv.

Avem rugămintea să verificați înaintea fiecărei rezervări condițiile, detaliile serviciilor și modalitatea de plată a acestora. Având în vedere aceste considerente, nu puteți considera Hwv.ro răspunzător pentru orice taxă (autorizată, presupusă sau greșită) de către Furnizorul de Servicii (inclusiv pentru tarifele plătite în avans, neprezentare și anulare cu plată) a cardului dumneavoastră de credit.

Prin plata/rezervarea unui serviciu utilizând Platforma, acceptați și sunteți de acord cu politica de anulare/neprezentare ale Furnizorului de Servicii, ce pot fi găsite pe pagina web din cadrul Platformei aferente serviciului.

Pentru a face o plată/rezervare este necesar să aveți un card bancar valabil. Veți achita prețul unei rezervări prin intermediul Platformei, care folosește Netopia Payments, un procesator de plăți autorizat. Termenii și condițiile de utilizare Netopia Payments, precum si Politica de confidențialitate ale acestuia pot fi găsite la adresa www. netopia-payments.com.

Când efectuați o rezervare în cadrul Platformei, înțelegeți că încheiați un contract direct cu Furnizorul de Servicii, iar pentru orice problemă sau litigiu apărute, va trebui să vă adresați direct Furnizorului de Servicii, Hwv.ro nefiind în vreun fel responsabil.

În caz de fraudă sau de folosire neautorizată a cardului dumneavoastră de credit de către părți terțe, vă îndrumăm să raportaţi imediat către furnizorul dumneavoastră de card de credit şi ulterior să contactați Hwv.ro.

10. Politica de anulare/modificare


În momentul efectuării unei rezervări de sejur, acceptați toți termenii și condițiile impuse de platforma noastră, implicit și politicile de anulare ale Furnizorului de Servicii.

Politica generală de anulare a Furnizorilor de Servicii este disponibilă pe platforma noastră, pe pagina cu informaţii despre Furnizorul de Servicii, pe durata procedurii de rezervare şi în e-mailul de confirmare a rezervării.

Există situații în care sumele plătite pentru rezervarea serviciilor nu sunt supuse anulării sau modificării gratuite, însă toate acestea vor fi menționate de fiecare furnizor de serviciu în parte. Vă adresăm rugămintea ca înaintea fiecărei rezervări de servicii să verificaţi cu atenţie detaliile și condițiile de rezervare/anulare a serviciului pe care doriți să-l achiziționați/rezervați.

Rezervările de servicii se efectuează în urma unei plăți (integrală sau parţială) în avans și pot fi anulate fără o notificare prealabilă în cazul în care suma (sumele) nu poate fi colectată la data plăţii.

În eventualitatea în care nu vă veți putea prezenta la unitatea de cazare în programul prevăzut pentru check in, vă rugăm să anunțați Furnizorul de Servicii, folosind datele și informațiile disponibile în confirmarea rezervării sau prin canalele de comunicare puse la dispoziție în contul de utilizator.

Utilizatorul poate modifica sau anula o rezervare finalizată în cadrul secțiunii Rezervările mele din cadrul Contului de Utilizator, apăsând butonul de anulare sau modificare. Anularea sau modificarea rezervării pe Site se transmite în mod automat Furnizorului de Servicii prin sistem.

În cazul în care anularea sau modificarea fără penalizare este limitată de un termen, anularea sau modificarea se va lua în considerare din momentul în care este înregistrată. Dacă anularea sau modificarea se penalizează conform politicilor Partenerului din confirmarea de rezervare, atunci suma de penalizare revine Furnizorului de Servicii și se va scădea din avansul achitat. De asemenea, în cazul în care o rezervare este anulată după ce a intrat în termenul de penalizare potrivit politicii de anulare a Furnizorului de Servicii, avansul nu se restituie și îi revine Furnizorului de Servicii.

În perioada în care anularea sau modificarea este gratuită, rezervarea poate fi anulată sau modificată fără penalizări.

În situația în care Utilizatorul/Turistul nu se prezintă la proprietatea turistică, neprezentarea este echivalentă cu anularea și se aplică condițiile de anulare ale Partenerului.

Furnizorul de Servicii este obligat să anunțe în cel mai scurt timp Platforma și Utilizatorul/Turistul, în cazul în care nu-și poate îndeplini obligațiile sale contractuale inițiale, asumate prin rezervarea finalizată. În această situație Furnizorul de Servicii trebuie să asigure turistului, o variantă de Servicii înlocuitoare de același nivel sau de calitate superioară, fără a solicita plăți suplimentare. Serviciile înlocuitoare trebuie să prezinte aceleași specificații principale ca serviciile rezervate inițial (condiții, perioada, capacitate, nivelul de confort, amplasarea unității de cazare, distanțe, etc). Orice costuri suplimentare, diferențe de preț care provin din relocarea beneficiarului de Servicii vor fi suportate de Furnizorul de Servicii. Utilizatorul nu este obligat să accepte Serviciile înlocuitoare oferite.

Dacă Serviciile înlocuitoare nu sunt acceptate de către turist sau nu pot fi identificate și puse la dispoziție de către Furnizorul de Servicii, acesta din urmă este obligat să restituie fără întârziere sumele deja achitate. În vederea restituirii sumelor achitate prin intermediul platformei, se va avea în vedere modalitatea de plată folosită la momentul tranzacției. În cazul plăților efectuate direct către Furnizorul de Servicii, sumele vor fi restituite tot direct de către acesta în același mod în care a fost efectuată sau într-un alt mod agreat de Turist și Furnizorul de Servicii.

11. Anularea rezervărilor de către Hwv.ro


Pe lângă cazurile de anulare comune prezentate la punctul 10, există și cazuri speciale de anulare a rezervărilor de către Platforma Hwv.ro: • - Beneficiarul serviciilor (turistul) nu se prezintă la unitatea de cazare pentru efectuarea formalităților de check in, excepție făcând cazurile în care acesta notifică Furnizorul de Servicii cu privire la o sosire întârziată.
 • - Beneficiarul serviciilor (turistul) nu poate fi contactat de către Furnizorul de Servicii sau Platforma Hwv.ro prin datele de contact puse la dispoziție pentru a confirma rezervarea.
 • - La solicitarea Furnizorului de Servicii în cazul în care acesta deține date certe, informații sau orice alt tip de dovezi, din care să rezulte posibilitatea că turistul nu își va onora partea sa de contract, prin neprezentare.
 • - Furnizorul de Servicii prezintă dovezi potrivit cărora împotriva turistului au fost demarate cercetări ca urmare a săvârșirii de infracțiuni pe timpul Sejurului.
 • - Furnizorul de Servicii indică date și informații care pot fi probate prin dovezi, privind intenția turistului de a folosi Serviciile (unitatea de cazare/experiențe) în scopuri ilegale.
 • - Turistul nu a efectuat plata Serviciilor și nu poate face dovada în acest sens.
 • - Turistul a efectuat o plată parțială (avans) prin Platformă, iar la momentul check in-ului nu achită restul de plată din prețul Sejurului planificat. În acest caz, anularea se face doar la sesizarea în scris a Furnizorului de Servicii.
 • - Turistul nu a folosit datele reale în cadrul procesului de rezervare a Serviciilor.
 • - În caz de forță majoră sau în cazul apariției unor sancțiuni economice, comerciale sau alte restricții legale ivite fără voia uneia dintre părți prin care nu se poate respecta contractul dintre Furnizorul de Servicii și Beneficiarul acestora.

12. Drepturile și obligațiile Furnizorilor de Servicii


Drepturi

Folosirea Platformei dupa bunul plac, în scopurile pentru care platforma a fost dezvoltată și pusă la dispoziția utilizatorilor: navigare, documentare, accesarea tuturor funcționalităților specifice tipului de cont, cumpărare, comandare sau rezervare a serviciilor prezentate în secțiunile existente în platformă.

Puteți menține o singură înregistrare per cazare, dar puteți avea mai multe înregistrări pentru o singură proprietate dacă are mai multe locuri de cazare. Orice ofertă a unei experiențe se supune Termenilor noștri suplimentari pentru gazdele de experiență.

În calitate de gazdă, Holiday with Views vă oferă dreptul de a utiliza Platforma Hwv.ro pentru a pune la dispoziția tuturor utilizatorilor platformei, serviciile dumneavoastră de cazare, în legătură cu experiențe turistice sau alte servicii de gazdă.

În cazul în care doriți să vă listați serviciile dumneavoastră turistice în cadrul platformei, aveți posibilitatea să transmiteți o cerere de listare pe care membrii departamentului responsabil din cadrul Holiday with Views, o vor analiza manual în vederea îndeplinirii eligibilității și criteriilor noastre de selecție. În vederea menținerii standardelor de înaltă calitate și pentru crearea unui mediu competitiv în cadrul Platformei, Hwv.ro își rezervă dreptul de refuza cererile de listare fără a oferi justificări în acest sens. Ulterior sejururilor de vacanță rezervate/plătite prin intermediul platformei Hwv.ro, Furnizorii de Servicii sunt îndreptățiți să primească sumele provenite din rezervările finalizate, la datele menționate/stabilite prin acești termeni și condiții, după efectuarea comisionării de către Hwv.ro.

Este foarte important de știut faptul că ulterior înregistrării pe platformă, dețineți controlul asupra modului în care vă administrați proprietatea.

Obligații

În calitate de Furnizorii de Servicii, declarați că dețineți toate autorizațiile și licențele necesare în vederea oferirii Serviciilor din contul de Partener/Gazdă și că sunteți înregistrați fiscal potrivit legislației naționale în vigoare. De asemenea, Furnizorii de Servicii sunt obligați să completeze în Contul de Utilizator datele de identificare corecte și complete (potrivit câmpurilor existente în secțiunile de completare), tipul de agent economic (plătitor/neplătitor de TVA) întrucât acestea vor fi folosite în procesele de facturare, transferuri bancare sau alte activități care decurg din colaborare.

Sunteți de acord ca Hwv.ro să emită pentru și în numele dumneavoastră facturi sau documente similare pentru serviciile dumneavoastră, în vederea facilitării raportării corecte a taxelor, cu respectarea prevederilor Codului Fiscal, precum și a Normelor de Aplicare a Codului Fiscal.

În calitate de Furnizor de Servicii, sunteți responsabil pentru determinarea și îndeplinirea obligațiilor dumneavoastră, conform legilor aplicabile de a raporta, colecta, remite sau include în preț orice TVA aplicabil sau alte taxe indirecte, taxe de ocupare, taxe turistice, impozite pe venit sau alte taxe.

Fiecare Furnizor de Servicii are dreptul la un singur Cont de Utilizator, fiind interzisă crearea de Conturi de Utilizator multiple în baza acelorași informații.

Este strict interzisă promovarea Serviciilor în cadrul Platformei prin texte, descrieri, linkuri externe Platformei care pot face în orice sens și mod concurență Platformei Hwv.ro. De asemenea, Furnizorilor de Servicii le este interzisă postarea și publicarea fotografiilor care conțin înscrisuri sau elemente grafice (logo) care să aparțină unor website-uri sau platforme concurente cu Hwv.ro. Când acceptați o cerere de rezervare sau primiți o confirmare a rezervării prin Platforma Hwv.ro, încheiați un contract direct cu beneficiarul serviciului (client/turist) și sunteți responsabil pentru furnizarea Serviciului în condițiile și la tarifele specificate în cadrul Platformei, existente la momentul efectuării rezervării/plății.
Furnizorii de Servicii vor achita către Hwv.ro în urma fiecărei rezervări finalizate, un comision reprezentat de un procent fix de 10% din prețul de recepție al serviciului/produsului sau o altă valoare procentuală stabilită de comun acord. Tariful de recepție privind rezervarea/închirierea unei proprietăți, reprezintă prețul fără comisioane practicat în mod normal de proprietarii/administratorii unității de cazare.

Când acceptați o cerere de rezervare sau primiți o confirmare a rezervării prin Platforma Hwv.ro, încheiați un contract direct cu beneficiarul serviciului (client/oaspete) și sunteți responsabil pentru furnizarea Serviciului în condițiile și la tarifele specificate în cadrul Platformei. De asemenea, sunteți de acord să plătiți comisionul de 10% (sau cel convenit de comun acord prin oferta de servicii) pentru fiecare rezervare confirmată sau finalizată.

În urma rezervărilor finalizate, beneficiarii Serviciilor turistice (clienți/oaspeți) pot oferi recenzii și opinii în legătură cu calitatea Serviciului turistic, iar acestea nu vor fi cenzurate în niciun mod, în afară de cazurile în care acestea au un conținut neadecvat, precum conținut considerat discriminator, rasist, jignitor sau calomnios, subiecte politice, care să constituie concurență neloială sau să încalce drepturile de proprietate intelectuală ale unei terțe persoane, este contrar bunelor practici sau care încalcă, în orice alt mod, vreo prevedere legală incidentă.

Furnizorii de Servicii (Gazdele) asupra cărora au fost identificate tentative sau fapte consumate de evitare a plății comisionului către Hwv.ro, sub diferite forme și prin mijloace nedemne, vor fi eliminați ireversibil din cadrul platformei.

Listarea pe care o administrați pe Platformă trebuie să includă informații complete și exacte despre Serviciile dumneavoastră, tarife și alte taxe, politici și orice alte reguli sau cerințe care se aplică oaspeților sau înregistrării. Sunteți responsabil pentru acțiunile și omisiunile dumneavoastră, precum și pentru menținerea informațiilor înregistrării (inclusiv disponibilitatea calendarului) și a conținutului (cum ar fi fotografiile) actualizate și exacte în orice moment. Vă recomandăm să oferiți o îngrijire adecvată pentru Serviciile și prezentarea acestora și să vă sugerăm să examinați cu atenție termenii și condițiile sau politicile, cum ar fi detaliile de excludere din Platformă.

Furnizorul de Servicii este responsabil pentru propriile acte și omisiuni și este, de asemenea, responsabil pentru actele și omisiunile oricui îi permite să participe la furnizarea și administrarea Serviciilor. Sunteți responsabil pentru stabilirea prețului și stabilirea regulilor/politicilor și trebuie să descrieți toate detaliile în cadrul listărilor. Tarifele completate/prezentate în cadrul Platformei vor fi reprezentate de tarifele de recepție practicate în mod normal de către Furnizorul de Servicii în mediul online, astfel asigurând un plan tarifar competitiv, dacă părțile nu stabilesc de comun acord, într-un alt fel, prin contract, corespondență poștală, mail sau alt tip de corespondență scrisă.

Încurajăm bunele practici, astfel vă sfătuim să nu oferiți accesul la detaliile de acces la contul dumneavoastră de utilizator unor terțe persoane. În astfel de situații, Hwv.ro nu se face răspunzător de informații eronate, de gestionarea rezervărilor și de orice alte situații de acest gen.

Aveți obligația de a vă administra Serviciile listate în Platformă în mod integral, inclusiv fără limitare prin administrarea calendarului de disponibilitate, care poate fi sincronizat cu calendare site-ului propriu sau altor platforme cu aceleași scopuri sau scopuri similare pe care le utilizezi.

Furnizorul de Servicii este unicul responsabil de veridicitatea informațiilor furnizate în calitate de Gazdă, în acest sens Hwv.ro nu își asumă vreo răspundere cu privire la informațiile furnizate, în special cele privind dreptul de a accepta o rezervare sau oferirea accesului la Serviciile dumneavoastră. De asemenea, Furnizorul de Servicii este singurul responsabil în cazurile de overbooking.

Pe pagina de prezentare a Serviciului listat, este interzisă menționarea altor domenii web, adrese de email, numere de telefon sau alte cuvinte sau formulări de cuvinte care pot fi interpretate ca fiind date directe de contact sau date imorale sau ilegale, sub sancțiunea suspendării temporare sau definitive din cadrul Platformei.

Este interzisă utilizarea Platformei pentru orice scop ilegal sau neautorizat de către noi, sau implicarea, încurajarea ori promovarea oricărei activități ilegale sau care încalcă acești Termeni sau orice alte reguli sau politici stabilite de către noi și comunicate către Furnizorul de Servicii.

Hwv.ro nu permite copierea, reproducerea, vânzarea/revânzarea sau exploatarea oricărei porțiuni a Platformei, decât cu aprobarea prealabilă în scris a Hwv.ro.

Este interzisă realizarea unor activități de tip phishing, cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol Platforma și/sau Utilizatorii acesteia, a serverului care o găzduiește, securitatea informațiilor și a oricăror elemente aflate sau nu în deținerea noastră, pe care le utilizăm în vederea operării și administrării Platformei.

13. Corespondenţă


Prin efectuarea unei rezervări, confirmați că sunteți de acord să utilizăm adresa de e-mail sau numărul de telefon furnizate la crearea Contului, pentru a vă transmite un e-mail/SMS cu confirmarea Gazdei privind disponibilitatea Serviciului pentru care ați manifestat interes. Vă recomandăm să păstrați confirmarea rezervării cel puțin până după finalizarea sejurului (check out).

La sfârșitul sejurului veți primi un mail prin care veți fi invitat să completați formularul nostru de evaluare a sejurului, potrivit unor criterii prestabilite, dar veți avea și posibilitatea de a completa opinii personale privind experiența de sejur.

Pentru a evita orice eroare de comunicare, vă rugăm să vă asigurați că introduceți corect adresa de email și toate celelalte informații care necesită a fi completate în cadrul platformei.

Hwv.ro poate utiliza datele de contact (adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa de domiciliu), care au fost introduse în cursul înregistrării/rezervării, în activități de vânzare (de exemplu, în legătură cu rezervările) sau cu alte scopuri publicitare. Hwv.ro poate renunța la folosirea datelor și transmiterea notificărilor în urma unei solicitări în scris din partea dumneavoastră.

Vă rugăm să verificați Politica de confidențialitate și Politica de cookie-uri pentru mai multe informații cu privire la modalitățile prin care vă putem contacta și prelucra datele tale cu caracter personal.

14. Răspundere


Hwv.ro nu se face sub nicio formă răspunzător pentru calitatea serviciilor oferite și tot ce oferă Furnizorii de Servicii, chiar dacă acestea se regăsesc pe platforma noastră și au fost rezervate și plătite prin Platforma noastră. Astfel, recunoașteți și înțelegeți că orice solicitare de despăgubire trebuie făcută direct către Furnizorul de Servicii. De asemenea, Furnizorul de servicii (Gazda) își asumă în întregime răspunderea pentru calitatea serviciilor, dar totodată și pentru conținututul și veridicitatea informațiilor publicate și promovate pe platformă.

În cadrul platformei, Furnizorii de Servicii nu pot interacționa direct cu turiștii, doar după confirmarea plății pentru rezervăre.

Furnizorii de Servicii (Gazdele) asupra cărora au fost identificate tentative sau fapte consumate de evitare a plății comisionului către Hwv.ro, sub diferite forme și prin mijloace nedemne, vor fi eliminați ireversibil din cadrul platformei.

15. Termeni generali


Hwv.ro are dreptul de a verifica prin mijloace legale și independente, veridicitatea și calitatea serviciilor unui Furnizor de Servicii (gazdă) înainte de începe o colaborare cu acesta.

Ne rezervăm dreptul de a șterge și/sau modifica parțial datele publicate pe platformă, fără notificare prealabilă, în cazul în care constatăm că acestea încalcă Termenii și Condițiile, în orice mod, în special în cazul în care acestea au un conținut considerat discriminator, rasist, jignitor sau calomnios, constituie concurență neloială, încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale unei terțe persoane sau este contrar bunelor practici, care acționează în detrimentul nostru, ori încalcă, în orice alt mod, vreo prevedere legală incidentă. De asemenea, administratorii platformei, au dreptul de a modifica și/sau șterge conținutul anunțurilor în situația în care constată că Furnizorii de Servicii au adăugat informații eronate, conținut care nu corespunde din punct de vedere al calității (greșeli gramaticale în descrierea ofertei de cazare, imagini etichetate cu numere de telefon, logo-uri, elemente de brand sau alte informații pe care le regăsim nepotrivite.

Hwv.ro are dreptul de a elimina/suspenda de pe platformă fără notificare prealabilă, pentru o perioadă nedeterminată sau definitiv, orice Furnizor de Servicii care realizează următoarele abateri: nu achită sumele provenite din comisionare sau alte servicii pe care le datorează societății comerciale Amoro Marketing & Sales, încalcă prevederile existente în termenii și condițiile de utilizare a platformei, nu respectă standardele de calitate impuse, desfășoară activități de denigrare sau aduce atingeri imaginii platformei sau orice altă acțiune care prin desfășurarea ei creează un prejudiciu de orice fel platformei Hwv.ro. Furnizorul serviciilor turistice (gazda) poate fi informat/notificat prin e-mail în cazul eliminării/suspendării, cu indicarea motivelor care au stat la baza luării deciziei de eliminare/suspendare, precum și dispozițiile legale sau contractuale încălcate.

Hwv.ro va transmite către Furnizorii de Servicii, în zilele de 01, 10 și 20 ale fiecărei luni, sumele provenite din rezervările confirmate și finalizate prin Platformă. Termenele se pot modifica în cazurile de forță majoră prevăzute de lege sau sunt stabiliți alți termeni de comun acord cu Furnizorii de Servicii.

16. Legea aplicabilă, jurisdicția și soluționarea litigiilor


Acești “termeni și condiții” și furnizarea serviciilor noastre vor fi guvernate și interpretate în conformitate cu legislația română.

Orice litigiu care decurge din acești termeni și condiții generale și serviciile noastre, va fi prezentat exclusiv instanțelor competente din Buzău, România. Consumatorii serviciilor au posibilitatea de a introduce o acțiune în fața instanțelor din țara în care își au domiciliul, iar o acțiune împotriva unui consumator poate fi introdusă numai în instanțele din localitatea/țara în care își are domiciliul.

Va încurăjăm să ne contactați în prealabil cu privire la orice reclamație aveți la adresa: [email protected].

17. Despre Hwv.ro


Hwv.ro este o societate comercială cu răspundere limitată înregistrată conform legislaţiei din România la Oficiul Registului Comerțului sub numărul J10/371/26.06.2020, CUI 42540081, cu sediul social la adresa din municipiul Buzau, Dorobanti 2, bloc B12, județul Buzău, România.

Înapoi Înapoi