cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-7

Cazare Inedită la doar 30 km de orașul Sibiu

Povestea vieței-de-vie spusă întrun loc pitoresc din județul Sibiu. Când ne gândim la marile podgorii din țara noastră, ne gândim și la Apoldu de Sus, din județul Sibiu.

Totuși, aici istoria acestei plante minune, care a inspirat omenirea mii de ani și căreia i sau închinat pasaje memorabile în cultură și chiar divinități ocrotitoare Bachus – se desfășoară înaintea noastră și nu oricum, ci întrun mod cu totul inedit.

cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-17

Cabana Dintre Vii din Apoldu de Sus, deși are un nume simplu, este parfumată de soiurile nobile de vinuri care sunt savurate de români la mese în familie sau cu prietenii. Cineva spunea că nu există vreme potrivită sau mai puțin potrivită de a savura un pahar cu vin, ci totul depinde de starea omului.

cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-12
cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-14
cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-10
cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-9

Fie că vă place sau nu să colindați împrejurimile, Cabana Dintre Vii vă oferă cadrul perfect pentru a petrece clipe memorabile. Alături de cei dragi te poți bucura de camerele frumos decorate, mobilate ca de sărbătoare, iar în fiecare seară vă puteți strânge în salonul cabanei pentru a depăna amintiri în timp ce lemnele trosnesc în șemineu.

Proprietatea se închiriază doar integral, pentru un sejur de minim două nopți.

cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-8
cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-6
cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-15
cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-18

Ce puteți face în zonă?

În Apoldu de Sus există obiective turistice, precum biserica ortodoxă, biserica evanghelică, Muzeul tradițional „La vecinii mei din Apoldu de Sus”. Sibiul este la o distanță de 30 km (desemnat ca fiind capitală culturală europeană în 2007), cu nenumărate atracții turistice, dintre care puteți vizita Muzeul de Artă si Muzeul de Istorie Brukenthal, Piața Mică cu Podul Minciunilor, Piața Mare, Muzeul Tradițional Astra, Biserica Evanghelică și multe altele. 

Cetatea Câlnic este la 20 km distanță, este un valoros edificiu istoric din secolul XIII, ridicată de către coloniștii germani care sedință nobiliară. Sebeș este la 26 km distanță, puteți vizita Biserica EvanghelicăLuterana, recladită în stil gotic, renovată ulterior în stilul Renașterii, Turnul Octogonal de lângă Mănăstirea Franciscana și Rezervația Geologică Râpa Roșie, la aproximativ 3 km de oraș.

Localitatea Lancrăm este la 30 km, unde puteți vedea Casa Memorială, mormântul și statuia lui Lucian Blaga.

Municipiul Alba Iulia la 40 km, cu o frumoasă Cetate Medievală construită în sec. XVIII, Catedrala Încoronării, Muzeul și Sala Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horia, Cloșca și Crișan, Palatul Apor și multe altele.

cabana-dintre-vii-sibiu-transilvania-1

Foto: tribuna.ro (podgorii), Konny Wallner (coperta)

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *