cazari traditionale inedite Romania

Redescoperă Farmecul Autentic: 5 Cazări Tradiționale pentru o Vacanță Plină de Amintiri

România, o țară cu o bogăție culturală inegalabilă, își deschide porțile către trecut prin case tradiționale reabilitate, transformate în cazări unice. Aceste locuri nu sunt doar spații de cazare, ci adevărați ambasadori ai tradiției și istoriei, unde fiecare piatră, fiecare bârnă povestește o parte din moștenirea noastră culturală. Să le descoperim împreună!

La Răscoală - Petrila, Hunedoara

Aflându-se în inima Hunedoarei, La Răscoală te invită să experimentați un colț de rai tradițional românesc. Această casă din lemn, veche de peste 60 de ani, a fost recondiționată pentru a oferi un confort sporit, fără a pierde din farmecul său rustic.

Înconjurată de 2000 mp de natură pură, locuința te va încânta cu designul său cozy, șemineul cald și zonele perfecte pentru barbecue. Este locul ideal pentru a te bucura de serile liniștite la foc de tabără, sub bolta stelară.

cazare Hunedoara

Casa este formată din parter, unde este poziționată bucătăria, camera de zi și baia, dar și o mansardă formată din două dormitoare prevăzute fiecare cu câte două paturi de 120/200 cm.

cazare Hunedoara
cazare Hunedoara
cazare Hunedoara

Situată în pitorescul sat Petrila, proprietatea nu îți oferă doar confort și tradiție, ci și atracții turistice remarcabile ale Hunedoarei, chiar în apropiere. Descoperă Castelul Corvinilor, o bijuterie a arhitecturii medievale, sau explorează peșterile și traseele montane din Parcul Național Retezat, o adevărată atracție pentru iubitorii de natură și drumeții.

Casa Catrinei – Văleni, Salaj, Munții Apuseni

Descoperă o oază de tradiție în inima Salajului, la Pensiunea Casa Catrinei. Aici, tradiția se întâlnește cu confortul modern, creând un spațiu de cazare unic. Cu capacitatea de a găzdui 12 persoane în cele 5 dormitoare, proprietatea este perfectă pentru grupuri mari sau familii.

cazare Apuseni

Designul său unic, cu acoperișul din paie, te va transporta în vremuri de demult, iar facilitățile precum șemineul, zona de barbecue și ciubărul adaugă un plus de confort și relaxare.

cazare Apuseni
cazare Apuseni
cazare Apuseni
cazare Apuseni

Pensiunea Casa Catrinei, aflată în inima Salajului, este poarta spre descoperirea unor comori culturale și naturale. Nu departe de aici, poți vizita Mănăstirea Strâmba, un exemplu de arhitectură monahală unică sau poți petrece o zi plină de aventură la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou, ori chiar la Salina Turda, o mină de sare transformată într-un spectaculos parc de distracții subteran.

Casa Pelinica – Fundata, Brașov, Transilvania

Situată în pitorescul culoar Rucăr-Bran, Casa Pelinica este o adevărată comoară a Transilvaniei. Construită la sfârșitul secolului XIX, această casă tradițională oferă o priveliște spectaculoasă a Munților Bucegi.

cazare Fundata Brasov

Cu o capacitate de cazare pentru 4 persoane, este ideală pentru o escapadă intimă. Interiorul casei, decorat cu obiecte ce ilustrează specificul cultural al zonei, te va încânta cu paturile de lemn, țesăturile tradiționale și soba autentică, completând experiența unei șederi de neuitat.

cazare Fundata Brasov
cazare Fundata Brasov
cazare Fundata Brasov
cazare Fundata Brasov

Casa Pelinica, o adevărată lecție de istorie și o perlă a Transilvaniei, te invită să explorezi atracțiile din apropiere. Castelul Bran, sau „Castelul lui Dracula”, este la o aruncătură de băț. De asemenea, nu trebuie să ratezi o vizită în Brașov, cu centrul său istoric fermecător și Biserica Neagră, un simbol al orașului.

Vatra Boierească – Cacica, Suceava, Bucovina

La Vatra Boierească, tradiția boierească a Bucovinei prinde viață. Compusă dintr-un conac și patru căsuțe tradiționale, fiecare cu capacitatea de 4 persoane, acest loc este un veritabil paradis rural.

cazare Bucovina

Aflându-se înconjurată de natură luxuriantă, oferă o gamă largă de facilități, de la terase exterioare, ciubăr și restaurant, până la un iaz și grădină imensă.

Designul inedit al căsuțelor și facilitățile multiple fac din Vatra Boierească locul ideal pentru o vacanță autentică și relaxantă.

cazare Bucovina
cazare Bucovina
cazare Bucovina
cazare Bucovina

Situată în inima Bucovinei, este un punct de plecare ideal pentru a explora mănăstirile pictate din regiune, incluzând Voroneț și Moldovița, ambele patrimoniu UNESCO. De asemenea, nu ratați oportunitatea de a vizita Salina Cacica, o mină de sare activă și un loc de vizitat cu totul special.

Casa Chira – Vișeu de Sus, Maramureș

Casa Chira, situată în inima ospitalierului Maramureș, este o călătorie în inima tradiției românești. Cu capacitatea de a găzdui 14 persoane în cele 7 dormitoare, această construcție țărănească te așteaptă să descoperi farmecul vieții de altădată.

cazare Viseu de Sus, Maramures

Proximitatea sa de la celebra Mocăniță adaugă un plus de autenticitate șederii tale. Facilitățile precum focul de tabără, zona de barbecue și ciubărul, contribuie la crearea unei atmosfere ideale pentru relaxare și reîntâlnire cu tradițiile.

cazare Viseu de Sus, Maramures
cazare Viseu de Sus, Maramures
cazare Viseu de Sus, Maramures
cazare Viseu de Sus, Maramures

Proprietatea oferă acces la unele dintre cele mai autentice experiențe culturale din România. Plimbă-te cu Mocănița, un tren cu abur care traversează Valea Vaserului, sau vizitează bisericile de lemn din Maramureș, adevărate bijuterii arhitecturale și parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Fiecare dintre aceste cazări tradiționale îți oferă o oportunitate unică de a redescoperi frumusețea și autenticitatea României. Ele nu sunt doar locuri de odihnă, ci și portaluri către o lume plină de tradiții, cultură și istorie. Te invităm să experimentezi aceste minunății, să-ți creezi amintiri de neuitat și să redescoperi bucuria de a petrece vacanțele în astfel de locuri magice din România.

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *