hanul-leaota-cazare-restaurant-1

3 Cazări Inedite la munte, aflate la doar 2 ore de București

Undeva, la aproximativ 115 km de București, se află o localitate cu un potențial turistic imens, având în prim plan natura și peisajele cu care se mândrește.

Este vorba de comuna Runcu din județul Dâmbovița, un loc pe care localnicii au reușit să-l pună pe harta turismului românesc prin dezvoltarea unor proiecte turistice pline de farmec.

muntii-leaota-dambovita

Potcoava, o pensiune agroturistică de top

Așa cum spun cei care au pus bazele întregului proiect, “Potcoava este o poveste de familie, despre dor de orizonturi larg deschise, iarbă verde, pădure frematandă, animale blânde, miros de fân abia cosit, de fructe pârguite”.

Este o descriere în care se regăsește multă emoție și amintiri frumoase, dar care ilustrează perfect imaginea acestui loc de poveste.

Potcoava Mountain Hideaway se încadrează cu succes în peisajul cazărilor inedite din România, oferind turiștilor pe lângă cazare confortabilă, o adevărată experiență de vacanță prin conceptul și facilitățile premium pe care le pune la dispoziție.

pensiune-potcoava-mountain-hideaway-2

Proprietatea dispune de 13 camere duble cu baie proprie, restaurant, bar, zonă de zi, sală de întâlniri și SPA, dimensionate potrivit capacității de cazare. Din cele 13 camere, 8 sunt family rooms și au un pat matrimonial de 180 X 200 cm și un pat supraetajat potrivit pentru 2 copii.

Pentru a crea o armonie perfectă între tradiție și cu modernism, în realizarea designului au fost folosite materiale naturale, des întâlnite în arhitectura montană tradițională a zonei: lemn, piatră și fier.

pensiune-potcoava-mountain-hideaway-1

Din simpatia pentru cai, la Potcoava există un centru de echitație și manej acoperit, perfect pentru amatorii de experiențe inedite atunci în merg în vacanțe.

La Cabana Bunoiu, un adevărat colț de rai

După ce vei vedea câteva poze de la această cabană, vei spune un singur lucru: INEDIT! Asta au spus-o și cei care au călcat pragul cabanei și s-au bucurat de frumusețea și confortul ei.

Proprietatea se află în satul Brebu, județul Dâmbovița, într-un loc înconjurat de natură, astfel încât toți cei care vor alege să-și petreacă vacanțele aici, vor avea parte din plin de îmbrățișarea tandră a naturii și de liniștea locului.

Pe lângă obiectivul de a aduce fericire în viața celor care o vizitează, Cabana Bunoiu își propune să ducă mai departe moștenirea locală și tradițiile din zonă, care încă se păstrează.

la-cabana-bunoiu-dambovita-6

În exterior, cabana este placată cu piatră de pe malul râurilor din zonă, iar în interior s-a avut în vedere refolosirea unor materiale, cum ar fi lemnul vechi ce a fost “reînviat” și refolosit la paturi, mese sau noptiere.

Fiecare colț al casei spune o poveste: lăzile de zestre mai vechi de 100 de ani, mașinile de cusut care au fost ale bunicilor sau dulapul sculptat manual cu atâta măiestrie.

Toate aceste lucruri nu fac decât să dea impresia turiștilor că se află într-un loc special.

la-cabana-bunoiu-dambovita-9

Hanul Leaota, casa ta departe de casă

Dacă locuiești în București sau împrejurimi, Casa Leaota este locul perfect în care să mergi la final de săptămână, fie că o faci pentru câteva zile de relaxare sau alegi o scurtă plimbare în natură, în timp ce te bucuri de mâncărurile tradiționale preparate la restaurantul resortului.

Este o locație nouă, introdusă de curând în circuitul turistic și face parte din resortul Hanul Leaota, situat la poalele Munților Leaota, la o altitudine de aproximativ 850 metri.

hanul-leaota-cazare-restaurant-1

Proprietatea are în apropiere un lac și dispune de 4 camere duble (o cameră are două paturi etajate – ideale pentru copii + spațiu pentru activități recreative dotat cu o consolă Playstation).

De altfel, căsuța este construită din lemn natural ce oferă căldură locului și prevede două terase și bucătărie proprie complet utilată.

hanul-leaota-cazare-restaurant-6
hanul-leaota-cazare-restaurant-10

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *