casa-pelinica-hwv-1

O Casă Tradițională cu priveliște spectaculoasă

Cu puțin timp în urmă am fost oaspeții unui loc special, în care fără să vrem am renunțat la telefoane și internet și ne-am bucurat de frumusețea naturii, de o priveliște impresionantă și nu în ultimul rând de traiul simplu pe care îl oferă o căsuță tradițională ascunsă între munți.

Dacă ați fost până acum la Casa Pelinica, acest articol este doar o reamintire a unei vacanțe frumoase pline de farmec autentic românesc, însă pentru cei care încă nu au ajuns aici, suntem încântați să vă împărtășim toate lucrurile pe care le-am văzut și de care ne-am bucurat.

casa-pelinica-95
casa-pelinica-96
casa-pelinica-13

Unde se află Casa Pelinica?

Primul nostru răspuns ar fi “pe-un picior de plai, pe-o gură de rai”, însă privind spre realitate, vă spunem că se află în Fundata, Brașov, într-unul dintre cele mai frumoase și mai pitorești sate din România. Chiar dacă nu puteți ajunge în fața căsuței și sunteți nevoiți să vă opriți într-o parcare situată la aproximativ 150 metri, stați liniștiți, pentru că drumul până la destinație vă pregătește pentru ceva special.

casa-pelinica-2
casa-pelinica-11

Ce veți găsi aici?

Așa cum am promis, drumul chiar te pregătește pentru ceva frumos: o căsuță tradițională, veche de mai bine de 100 de ani, reabilitată cu mare atenție pentru detaliile care țin în viață farmecul vieții rurale specifice zonei Rucăr-Bran. Până nu demult, Casa Pelinica a fost Muzeul Satului Fundata, însă în prezent primește oaspeți de prin toate părțile lumii, cărora nu le oferă doar cazare, ci și posibilitatea de a avea o experiență autentic românească.

Pe cât este de frumoasă pe exterior, pe atât este de fermecătoare și în interior. Casa Pelinica este prevăzută cu două dormitoare duble, o bucătărie și o baie, toate îmbrăcând același design tradițional și prietenos, unde micile detalii îți amintesc permanent de traiul simplu și frumos de odinioară, oferindu-ți posibilitatea întoarcerii în timp. Proprietatea poate găzdui 4 adulți și doi copii.

Ce puteți face la Casa Pelinica și împrejurimi?

Chiar dacă zona este destul de bine dezvoltată din punct de vedere turistic și aveți la dispoziție multe moduri prin care să vă petreceți timpul, noi sugerăm să vă începeți sejurul cu o plimbare de recunoaștere în jurul căsuței și să mâncați poate cele mai bune gogoși pe care le veți mânca vreodată.

Vă întrebați de ce sunt atât de speciale aceste gogoși? Ei bine, nu vă putem dezvălui toate secretele acestei locații, însă vă putem spune că sunt făcute de Mama Țica, după o rețetă predată din generație în generație.

De știut este că gogoșile nu sunt singurele bunătăți cu care poți fi servit la Casa Pelinica, aici puteți fi “omeniți” cu o ciorbă delicioasă, incomparabila carne la garniță, bulz cu brânză de burduf, toate acestea preparate cu alimente din gospodăria proprie.

Obictive turistice și activități din zonă:

– drumeții pe cărări de munte în Bucegi, Piatra Craiului, Leaota sau Cheile Grădiștei

– plimbări în Șirnea, primul sat turistic al României sau vizitarea celebrelor sate Peștera, Moeciu, Bran, Râșnov

– Cheile Dâmbovicioarei

– Peștera Liliecilor

– Tree Adventure Park, unde veți găsi cea mai lungă tiroliană din culoarul Rucăr-Bran

– Biserica Ortodoxa Veche de Lemn „Adormirea Maicii Domnului”

– Lacul Fără Fund

Castelul Bran

– Cetatea Râșnov

– Cascada La Chisatoarea

– Cheile Grădiștei și Moeciului

– Peștera Dâmbovicioarei

Dacă v-am trezit dorul de călătorie și aveți de gând să ajungeți pe plaiurile celei mai înalte localități din România, Fundata, mergeți „pe mâna noastră” și haideți să vă relaxați la Casa Pelinica.

Rezervă-ți sejurul necomisionat la această căsuță, AICI.

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *